Zomerexpositie

Galerie Arteria, Dwingeloo
10 juli t/m 3 september 2011
Curator: Petra Kooistra in samenwerking met Kunstbureau ARTeria
Tijdens de opening: optreden van Jazzduo Sierk Andela en Astrid Volckerick

De volumineuze en kleurrijke doeken van Marian gaan met de organisch gevormde tafels, kastjes en meditatiebankjes van Arno een visueel spannende confrontatie aan. 

Arno van Valburg gebruikt voor zijn meubels beukenhout met slaap. Door een natuurlijk schimmelproces verkleurt het nog natte hout en ontstaat de gemarmerde tekening. Wanneer dit proces op de juiste wijze wordt toegepast kun je er prachtige effecten mee bereiken, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit, de schimmel stopt bij droging.
Het gebruik van aangetast hout is gedurfd. Maar juist door het toelaten van deze natuurlijke vijand komt Arno tot het maken van meubels met elk hun unieke eigen tekening.

Marian Hulshof maakt eveneens gebruik van gedurfde materialen. Zij naait fluwelen en satijnen stoffen op schilderslinnen. Opgevuld ontstaan zo kronkelende wortels en bomen. Het bos wordt vervolgens verder geduid en versierd met een fel gekleurd palet acrylverf. Met deze “onnatuurlijke” materialen bezweert Marian het archetypische gevaarlijke en verboden woud. Ze laat ons wandelen en ontdekken in een avontuurlijk landschap dat je verleidt en omarmt.

Beide kunstenaars tonen kwaliteit met passie en een slimme beheersing van hun bijzondere materiaalgebruik.

110607voorzijdekaartpublication13.jpg