MYTHE VAN DE NATUUR

In Nationaal Park het Drents Friese Wold vond in de zomer van 2012 het evenement Mythe van de Natuur plaats.
Op 15 locaties waren kunstwerken geplaatst.

Ik nam deel met een monumentaal kunstwerk dat hoog in de bomen boven het fietspad hing. Het is een transparant kunstwerk, dat doet denken aan een gebrandschilderd raam. De kijkrichting is van het donkere bos naar de lichtgevende vlakte van het Groote Veen.

Komend uit het donker,
gaand naar het licht, kijk:
het wiegt zacht in de wind en verbindt zich
met de wolken, de bomen en de vlakte.

1206239094toenadering.jpg

Toenadering (2012), print op policarbonaat, UV-filter, wrapstrips, aluminiumprofielen, installatiematerialen, 407 x 270 cm

120616locatie750px.jpg
Routebeschrijving

Mythe van de Natuur is een gemeente- en provincieoverschrijdend project dat het culturele klimaat in de regio van het Nationaal Park Drents-Friese Wold nieuwe impulsen geeft en de beleving van natuur beïnvloedt. Het project legt verbindingen tussen kunst en omgeving, kunst en natuur, kunst en maatschappij. Het brengt de dilemma’s over wat natuur is aan de oppervlakte, juist in dit gebied, waar mensen natuur ervaren.

120702toenaderingkleurenspel750px.jpg

Deelnemende kunstenaars: Saskia Boelens & Peter Veen, Adri de Fluiter, Marieke Geerlings, Anneke & Joke Hagen, Sigrid Hamelink, Loes Heebink, Marga Houtman, Marian Hulshof, Corina Hörmann, Betty van der Kamp, Anja Knoopers, Henk de Lange, Anja Nutters, Jacomijn Schellevis, Gea Smit.